'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Sup Bayam Tiga Telur, Lezat Sekali - donate stripe

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Sup Bayam Tiga Telur, Lezat Sekali

Sup Bayam Tiga Telur

Mencari lebih banyak inspirasi. Langkah mudah untuk membuat Sup Bayam Tiga Telur yang unik dan lazat? Resepi Sup Bayam Tiga Telur Sedap memang sedang mencari kawan di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu muda menggunakan maklumat gambar pada gajet mereka sebagai idea. Dan kali ini saya berkongsi dengan anda cara membuat sup bayam tiga telur yang lazat ini, resipinya sangat kompleks dan mudah disediakan. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya tidak memuaskan dan tidak sedap. Walaupun sup bayam tiga telur yang lazat ini sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera kita.

Banyak faktor mempengaruhi rasa Sup Bayam Tiga Telur, bermula dengan jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat Sup Bayam Tiga Telur yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Ini adalah gambar sup bayam dengan tiga biji telur untuk dijadikan contoh.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk membuat sup bayam tiga biji telur ialah 6 orang. Jadi pastikan bahagian ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Anggaran masa yang diperlukan untuk membuat sup bayam dengan 3 biji telur adalah lebih kurang 15 minit (persediaan) + 20 minit.

Berikut ialah beberapa petua dan petua yang berguna untuk membuat Sup Bayam 3 Telur. Anda boleh membuat 3 Sup Bayam Telur menggunakan 8 bahan dan 3 langkah penghasilan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

13/365 Saya buat sup ini buat pertama kali di Kuching Disember lalu dan ibu saya menyukainya. Dan sebaik menantunya tersangkut, ada permintaan untuk mengimpal lagi. Ini kali keempat saya buat sup ni sejak balik 😅 Saya guna 3 jenis telur: - telur masin - telur nasi - telur ayam.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat Sup Bayam Tiga Telur:

  1. 2 sudu besar ikan bilis
  2. 2 ulas bawang putih
  3. segenggam bayam
  4. 2 telur rebus masin dan 6 keping
  5. 2 biji telur nasi, 6 keping
  6. 1 biji telur ayam
  7. 1 kiub pati ayam
  8. 500-700ml air

3 Langkah Sup Bayam Telur

  1. Goreng ikan bilis dengan sedikit minyak hingga kekuningan. Kemudian masukkan bawang putih dan tumis hingga naik bau. Masukkan air, kiub bouillon ayam dan lada sulah ke dalam periuk dan biarkan mendidih.
  2. Apabila sup mendidih, masukkan bayam dan masak sehingga menyusut separuh, sebelum masukkan telur masin dan nasi. Gaul sebati.
  3. Kemudian pecahkan telur ayam ke dalam sup dan kacau sehingga masak. Tutup api dan hidangkan. gula-gula!

Bagaimana? bacaan mudah? Inilah cara membuat sup bayam tiga telur yang boleh anda buat di rumah. kekuatan!

Link copied to clipboard.