Bagaimana Menyiapkan Sup Cendawan Pekat Anti Gagal
Mencari idea yang lazat dan unik untuk resipi sup cendawan pekat? Orang sekeliling tercari-cari resepi sup cendawan pekat yang sedap, anda mungkin salah seorang daripadanya. Ibu muda telah terbiasa menggunakan Internet pada peranti mereka untuk memaparkan dan menggunakan maklumat imej sebagai contoh. Kali ini saya telah menyiarkan untuk berkongsi dengan anda tutorial cara membuat resepi sup cendawan pekat yang tidak mudah dan tidak sukar. Sekiranya rawatan salah, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Walaupun sup cendawan pekat yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.
Banyak faktor mempengaruhi kualiti rasa sup cendawan, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajiannya. Jika anda ingin membuat sup cendawan pekat yang lazat di rumah, jangan risau kerana jika anda tahu caranya, ia mungkin satu hidangan. Di bawah adalah gambar sup cendawan pekat yang boleh anda gunakan sebagai gambar.
Jumlah hidangan yang boleh diberikan untuk menyediakan sup cendawan pekat ialah 4 orang. Jadi pastikan hidangan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa memasak untuk sup cendawan dianggarkan lebih kurang 10 minit (penyediaan) + 30 minit (memasak).
Terdapat beberapa cara mudah dan senang untuk membuat sup cendawan pekat. Anda boleh membuat sup cendawan menggunakan 10 jenis bahan dan 7 langkah pemprosesan. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
3/365 Kuching ketika hujan pada sebelah petang. Jadi resipi ini adalah resipi jaket cuaca. Saya berasa lebih gembira apabila saya membuat sup cendawan sendiri daripada membelinya dalam tin atau memesannya dari kedai kopi, yang sentiasa menepati citarasa saya.
Bahan dan Rempah untuk Sup Cendawan Pekat:
- 1 bungkus cendawan perang
- 1 bungkus cendawan putih
- 1/2 tin cendawan
- 1/2 bawang besar sos hollandaise
- 3 sudu besar mentega (50 g)
- 4 sudu besar tepung serba guna
- 3 sudu besar Stok Ayam Pekat MAGGI (dicairkan dalam 1 cawan air)
- 3 cawan air
- 4 sudu besar krim masak
- lada
Resepi sup cendawan pekat
- Cincang halus semua jenis cendawan dan cincang halus bawang belanda.
- Cairkan mentega dan masukkan hirisan hollandaise. Masak hingga naik bau dan hirisan bawang menjadi kuning.
- Kemudian masukkan cendawan cincang. Gaul rata dan masak hingga rata. Apabila cendawan layu, jus keluar dari cendawan.
- Bila dah keluar jus cendawan, masa masukkan tepung (tepung gandum pun boleh). Campurkan tepung ke dalam bebola tebal dan masak selama 3 minit. Tepung ini membantu memekatkan sup apabila air ditambah kemudian.
- Masukkan air rebusan ayam dan air. Gaul rata dan rebus selama 5-10 minit.
- Masukkan krim ke dalam sup dan gaul rata. Lada pun dah cukup. Biarkan mendidih selama 3-5 minit sebelum tutup api.
- Hidangkan sup cendawan dengan hirisan roti bakar Perancis. Oh, nikmatnya mencelup roti Perancis yang rangup ke dalam sup cendawan suam. Sedap! 😋
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan di sini. Kami berharap penyediaan sup cendawan yang ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau memberi inspirasi kepada anda dalam usaha kulinari anda. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!